سبک زندگی

طرز تهیه مربای به خانگی خوشرنگ، خوشمزه و خوش عطر

مربا یکی از مرباهای خوشمزه و البته بسیار خاص برای فصل پاییز به حساب می آید. زیرا میوه ای سرشار از آنتی اکسیدان و سرشار از ویتامین است. علاوه بر این، این میوه دارای عطر و طعم بی نظیری است که مربا کردن آن می تواند انرژی مضاعفی در صبح های سرد و مرطوب پاییزی به شما بدهد. در این مطلب از مجله بهترینها طرز تهیه مربا با نکات مهم و اصلی برای زیبا و خوشمزه شدن آن را قرار داده ایم. امیدواریم در خانه درست کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید.

نمایش می دهد: در مجله بهترینها هم می توانید طرز تهیه مربای تمشک سفید، طرز تهیه مربای هویج و طرز تهیه مربای گردوی عسلی را بخوانید.

طرز تهیه مربا در خانه

روش اول: مربا با شکر

مواد لازم
میوه برای 1 کیلوگرم
با تشکر 1 کیلوگرم
آب 2.5 لیتر معادل 10 فنجان است
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
  • آنها را می شوییم و خشک می کنیم. هسته ها را بردارید و به قطعات برش دهید.
  • آب و شکر را روی آتش بگذارید تا شکر حل شود.
  • سپس چغندرها را اضافه کنید و با درب بسته روی حرارت ملایم بگذارید بپزد (فرآیند طولانی پخت مربای چغندر باعث آزاد شدن ترکیباتی می شود که در رنگ آمیزی مربا نقش دارند)
  • بعد از 3 ساعت مربا تقریبا قرمز می شود در این مرحله آبلیمو را اضافه می کنیم و یک ساعت دیگر درب قابلمه را می بندیم تا آماده شود.
  • اگر احساس کردید آب داخل مربا زیاد است، حرارت را زیاد کرده و پس از جمع آوری آب اضافی، زودپز را بگذارید و مربا را بپزید. (آب لیمو به عنوان یک ماده اسیدی باعث خوشرنگ شدن مربا شده و از شکرک زدن آن جلوگیری می کند)
  • بعد از آماده شدن مربا حتما درب آن را بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. در این صورت مربا شفاف و ترد می شود.

توجه: نیازی به قابلمه مسی ندارید با رعایت شرایط بالا مربای قرمز خواهید داشت.

روش دوم: مربا با عسل

مواد لازم
میوه برای 1 کیلوگرم
عسل 1 کیلوگرم
دانه چیا (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری

اگر می خواهید به جای مضرات قند، عسل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، باید بدانید که عسل با گرم شدن خواص مفید خود را از دست می دهد. پس طرز تهیه مربا با عسل ریشه دارد!

  • لوبیاها را بشویید و هم بزنید. با پوست آن را مکعبی می کنیم.
  • سپس روی حرارت ملایم با یک یا دو فنجان آب بپزید. (ترجیحاً یک تابه پهن برای پخت در زمان کمتر و با آب کمتر)
  • وقتی پخت و آب جمع شد، حرارت را خاموش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
  • وقتی دما به زیر 40 یا 50 درجه (نزدیک به دمای بدن) رسید، عسل را اضافه کنید و هم بزنید.
  • در این مرحله عسل به دلیل خاصیت اسیدی مربا را نرم تر از حد معمول می کند. اگر می‌خواهید مربایتان با عسل پیچیده‌تر شود، ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا را همزمان با عسل اضافه کنید تا مربای شما مارمالدی‌تر و ظریف‌تر شود.

svg+xml,%3Csvg%20xmlns= - طرز تهیه مربای به خانگی خوشرنگ، خوشمزه و خوش عطرتهیه مربای به خانگی خوشرنگ، خوشمزه و خوش عطر - طرز تهیه مربای به خانگی خوشرنگ، خوشمزه و خوش عطر

مواد لازم
میوه برای 1 کیلوگرم
با تشکر 1 کیلوگرم
آب لیموی تازه 1 قاشق چای خوری
هل (اختیاری) 4 عدد
زعفران خیس شده (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری

روش سوم

مرحله اول

ابتدا باید یک مورد سالم و بدون آسیب پیدا کنید. آنها را بشویید و پوست بگیرید. اگر می خواهید با پوست مربا درست کنید، نیازی به جدا کردن پوست ندارید.

حواستان باشد که حبوبات را برای مدت طولانی در فضای باز نگه ندارید تا قبل از اینکه مربا را درست کنید و مربای قرمز داشته باشید تغییر رنگ ندهند. پس از پوست کندن آن را به دلخواه به قطعات کوچک برش دهید.

توجه: برای تهیه مربای رنده شده می توانید به جای برش زدن آن را رنده کنید.

مرحله دوم

در یک قابلمه مسی یا لعابی حدود شش لیوان آب بریزید و شعله را زیاد کنید تا بجوشد. بعد از جوش آمدن آب، لوبیاها را اضافه کنید.
آنها را به مدت 30 دقیقه در آب جوش بگذارید تا نرم شوند. اگر کف روی زمین وجود دارد، باید آن را با یک سوهان تمیز جدا کنید.

مرحله سوم

حالا وقت آن است که شعله را زیر قابلمه گذاشته و شکر را به قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را کاملا ببندید و اجازه دهید مربا جا بیفتد و با شعله بسیار کم و ملایم به مدت 5 تا 7 ساعت رنگ زیبایی به خود بگیرد. می توانید آن را برای قابلمه هم بگذارید.

مرحله چهارم

بعد از 5 ساعت باید مربا را ادامه دهید تا غلظت آن زیاد نشود. این مربا را باید با غلظت کمتر مصرف کنید. زیرا میوه پس از پخت و سرد شدن ژلاتینی می شود و بسیار غلیظ می شود.

اگر دیر به قابلمه سر زدید و متوجه شدید که مربا خیلی غلیظ است، کمی آب به مواد اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد تا مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم

در 5 دقیقه آخر وقت اضافه کردن هل، زعفران و آبلیمو است. این مواد را به مربا اضافه کنید و بگذارید پنج دقیقه با هم بجوشد.

مرحله ششم

پس از اطمینان از غلیظ شدن مربا، حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و 12 ساعت مربا را به حال خود می گذاریم. توجه داشته باشید که در این 12 ساعت درب قابلمه باید بسته باشد تا مربا قرمز شود. در آخر مربا را در یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید سپس برای نگهداری طولانی مدت در یخچال قرار دهید.

svg+xml,%3Csvg%20xmlns= - طرز تهیه مربای به خانگی خوشرنگ، خوشمزه و خوش عطر1731116863 367 طرز تهیه مربای به خانگی خوشرنگ، خوشمزه و خوش عطر - طرز تهیه مربای به خانگی خوشرنگ، خوشمزه و خوش عطر

چگونه غلظت مربا را تست کنیم؟

برای این منظور دو روش زیر را امتحان کنید

روش اول

برای این منظور یک قطره شهد مربا را در یک فنجان آب سرد می ریزیم اگر شهد بدون حل شدن به ته فنجان برسد یعنی مربای ما به قوام درست رسیده است اما اگر متلاشی شود مربا باید به آن برسد. جوشانده شود

اگر شهد مربا از هم پاشید، به این معنی است که هنوز باید مربا را 20 تا 30 دقیقه دیگر بجوشانیم تا به غلظت مناسب برسد. بعد از اینکه مربا به غلظت مناسب رسید، آبلیمو را اضافه کرده و با مربا مخلوط کنید.

روش دوم

بعد از غلیظ شدن آب مربا، یک قاشق مرباخوری از آن را بردارید و در فریزر قرار دهید. بعد از غلیظ شدن آب مربا، یک قاشق مرباخوری از آن را بردارید و در فریزر قرار دهید.

چگونه بدون شکر یا رژیمی مربا درست کنیم؟

برای تهیه مربای رژیمی می توانید شکر را از آن جدا کرده و بدون شکر یا با کمی عسل تهیه کنید.

سیب ها را شسته و رنده می کنیم سپس چوب دارچین و میخک را به آن اضافه می کنیم و در قابلمه ای روی آتش می گذاریم و می گذاریم تا کاملا بپزند و آب آن را می گیریم. در این مرحله که مربا غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید مربا خنک شود سپس آن را در ظرف شیشه ای دربسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
اگر می‌خواهید مربا شیرین‌تر شود، می‌توانید کمی عسل به آن اضافه کنید و این مربا را خیلی زود بخورید.

نکات تکمیلی برای تهیه مربا

  • برخی از خانم ها معتقدند استفاده از چوب دارچین به جای آبلیمو باعث هماهنگی بیشتر طعم مربا می شود. گنجاندن چوب دارچین در دستور غذا طعم خاص و دلپذیری به مربا می دهد. البته باید توجه داشت که استفاده از پودر دارچین به جای چوب دارچین باعث تیره شدن مربا می شود. این تغییر رنگ ممکن است برای برخی افراد جذاب باشد، اما اگر می خواهید رنگ روشن تری داشته باشید، از دارچین استفاده کنید.
  • وقتی می خواهید از تبدیل شدن میوه به مربا جلوگیری کنید، یک روش موثر وجود دارد. در ابتدای کار، قبل از اضافه کردن آب، شکر را مستقیماً روی میوه ها بپاشید و سپس روی آتش بگذارید. این روش بافت میوه ها را حفظ می کند و میوه ها را پس از پخت سفت و با کیفیت نگه می دارد.
  • اگر نمی خواهید مربای بینگینی شما رنگ تیره ای به خود بگیرد، پس از بریدن میوه بینگینی، آن را چند دقیقه در آب قرار دهید و سپس قبل از پخت آن را آبکش کنید. همچنین بعد از انتقال به قابلمه و وقتی جوش آمد با قاشق چوبی هم بزنید تا نچسبد و قهوه ای نشود.

  • اگر مربا به ته قابلمه چسبید یا قهوه ای شد، باید حرارت را خاموش کنید، آنها را جدا کرده و بقیه را در ظرف تمیزی بریزید. دوباره به آن آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا به غلظت دلخواه برسد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا