سبک زندگی

طرز تهیه مربای زالزالک، یک صبحانه دلپذیر پاییزی

مجله بهترینها سرویس آشپزی با شروع پاییز حال و هوای آشپزخانه ها هم پاییزی می شود. در این میان مرباهای مخصوص پاییزی مانند مربای پلنگ، مربای نارنگی، مربای لیمو شیرین و … همیشه طرفداران خود را دارند. این بار در سرویس آشپزی مجله بهترینها با طرز تهیه مربای زالزالک آشنا می شویم. با تهیه این مربای معطر و خوشمزه در منزل می توانید این میوه کوچک زیبا را مهمان صبحانه های پاییزی خود کنید. با ما همراه باشید.

زالزالکزالزالک

طرز تهیه مربای زالزالک

این مربا حالتی ژله مانند و طعم مربا مانند دارد. با توجه به اینکه زالزالک یک مقوی طبیعی برای ریه ها و سیستم تنفسی است، حتما به شما توصیه می کنیم در این روزهای کرونا و در صبحانه های پاییزی خود آن را امتحان کنید.

مواد لازم
زالزالک2 لیوان
آب2 لیوان
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
با تشکر2 لیوان
گل رز2 قاشق غذاخوری

دستور پخت:

  • ابتدا شاخه های زالزالک را جدا کنید و بگذارید نیم ساعت در ظرفی پر از آب خیس بخورد تا کثیفی ها گرفته شود.
  • سپس دو پیمانه زالزالک را با دو پیمانه آب در قابلمه مناسبی می ریزیم و روی آتش می گذاریم تا پخته شود.
  • زالزالک را پس از پخت از صافی رد کرده و ۲ پیمانه شکر و مقدار آبلیمو به آن اضافه کنید.
  • باید ظرف را دوباره روی آتش بگذارید تا این بار با مواد اضافه شده و طعم های اضافه شده با هم بپزد.

👩‍🍳 توجه: اگر مربا در آخر کمی سفت بود می توانید مقداری آب اضافه کنید اما اگر آب ریز شد باید کمی شکر اضافه کنید.

مربای زالزالک خوشمزه اینجوری آماده میشه. می گذاریم خنک شود سپس در ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.

مربای زالزالکمربای زالزالک

دلیل شیرین شدن مربای زالزالک

شیرین کردن مربا به معنای خراب شدن آن نیست و با ترفندهایی می توانید شکر مربا را حذف کنید، اما با دانستن دلیل شیرین شدن مربا می توانید از این مشکل به طور کامل جلوگیری کنید. به این موارد توجه کنید:

1. از شکر زیاد استفاده کنید

برای جلوگیری از این امر، از یک دستور العمل ساده استفاده کنید و اندازه گیری ها را دنبال کنید. در این صورت مربا طعم خوبی دارد و از شکرک زدن آن جلوگیری کرده اید.

2. هنگام پخت مربا از دمای بالا استفاده کنید

مراقب باشید که همه مرباها باید با حرارت ملایم پخته شوند. این دو مزیت دارد. اولاً از سوختن و بد مزه شدن مربا جلوگیری می کند و ثانیاً مربا در زمان نگهداری شیرین نمی شود.

3. عدم دستیابی به قوام بالا

این یک دلیل رایج برای تبدیل مربا به قند است. برای تهیه مربا صبور باشید و صبر کنید تا از حالت رقیق خارج شده و به غلظت مناسب برسد. با کسب تجربه بیشتر در این شغل، مهارت بیشتری خواهید داشت.

نکته دیگر این است که مربا را باید در ظرف های خشک قرار دهید تا خراب و کپک نزند.

مربای زالزالک خوشمزهمربای زالزالک خوشمزه

راه های پیشگیری از شکر مربا

بنابراین باید به نکات زیر توجه کنید:

  • در مرباهای شیرین مانند مربای سیب یا مربای هویج باید از آبلیمو یا آبلیمو استفاده کنید. این باعث افزایش آستانه کریستالیزاسیون قند و جلوگیری از اتصال شکر می شود.
  • در مورد مرباهای ترش مانند مربای نارنگی بهتر است از آبلیمو یا لیموترش کمتر استفاده کنید، زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند کار لیموناد را تا حدودی انجام دهند.

شکر مربا را حذف کنید

برای پاک کردن شکر از مربای زالزالک یا هر مربای دیگری مقداری آب جوش و آبلیمو به مربا اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید مربا چند دقیقه بجوشد. سپس حرارت را خاموش می کنیم و بعد از اینکه مربا کمی خنک شد دوباره در ظرف مناسب و خشکی می ریزیم و در یخچال می گذاریم.

حرف آخر

جالب است بدانید که علاوه بر مربای زالزالک، از این میوه کوچک اما مفید می توان برای تهیه ترشی زالزالک و چای زالزالک نیز استفاده کرد و از خواص بی نظیر آن که شامل تقویت دستگاه گوارش، قلب، معده، اعصاب و … می باشد استفاده کرد. شاد و سلامت باشید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا