سبک زندگی

طرز تهیه استانبولی با مرغ خوشمزه و مجلسی

مجله بهترینها سرویس آشپزی مرغ استانبولی یکی از غذاهایی است که به روش های مختلف و با مواد مختلفی تهیه می شود. این غذا را می توان با تکه های درشت مرغ یا با برش مرغ به قطعات پخته شده کوچک و یا با ریش ریش گوشت آن پس از پخت درست کرد.

در این غذا علاوه بر مرغ می توانید از سبزیجات مختلفی مانند سیب زمینی، هویج، قارچ و نخود فرنگی استفاده کنید. برنج را می توان به سبک چلو هم درست کرد. یا بخارپز که در این صورت باید از برنج ایرانی مرغوب که عطر بهتری دارد استفاده کنید. استانبولی با مرغ را می توان با استفاده از گوجه فرنگی رنده شده، رب یا ترکیبی از هر دو تهیه کرد و برای به دست آوردن رنگ و طعم بهتر از ادویه هایی مانند زعفران در آن استفاده کرد.

استانبول با مرغاستانبول با مرغ

دستور پخت مرغ استانبولی

مواد لازم
برنج 4 فنجان
مرغ بدون استخوان تکه تکه شده 500 گرم
لوبیا سبز 300 گرم
هویج 100 گرم
یک پیاز بزرگ 2 عدد
روغن 4-5 قاشق غذاخوری
کره 2 قاشق غذاخوری
آب پرتقال تازه یا آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه و فلفل سیاه در حد لازم
پودر زیره 1/2 قاشق چایخوری
پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری
زعفران در حد لازم
ادویه پیلوی 1.5 قاشق چایخوری
نمک در حد لازم

دستور پخت:

1. پیاز را نگینی خرد کرده و با دو قاشق روغن در ماهیتابه ای روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شود سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کنید.

2. پیاز و مرغ را تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند سپس کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.

مرغ کبابی با پیازمرغ کبابی با پیاز

3. حدود 2.5 فنجان آب به مرغ اضافه کنید و وقتی آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید.

آب را اضافه کنیدآب را اضافه کنید

4. درب تابه را ببندید و بگذارید 30-40 دقیقه بماند تا مرغ نیم پز شود.

5. لوبیا سبزها را خرد کرده و با یک چهارم لیوان آب روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا بجوشد سپس حرارت را کم کنید و بگذارید 10-15 دقیقه بماند تا لوبیاها پخته و نرم شوند و آب آن تمام شود.

پختن لوبیا سبزپختن لوبیا سبز

6. یک پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده و در روغن با حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.

پیازها را سرخ کنیدپیازها را سرخ کنید

7. سپس لوبیا سبز پخته شده و هویج رنده شده را به همراه ۲ قاشق غذاخوری کره اضافه کنید و ۴ تا ۵ دقیقه با حرارت زیاد تفت دهید تا آب هویج گرفته شود.

هویج را اضافه کنیدهویج را اضافه کنید

8. وقتی هویج پخته شد رب را اضافه کنید و 3-4 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

9. 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا آب پرتقال، فلفل سیاه، کمی نمک، پودر دارچین و پودر زیره را اضافه کنید.

10. مرغ پخته شده را با محلول زعفران و یک چهارم پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.

مرغ را اضافه کنیدمرغ را اضافه کنید

11. حدود یک ساعت زمان دهید تا مواد پخته شده و سس غلیظ شود.

سس استانبولی با مرغسس استانبولی با مرغ

12. برنج را آبکش کنید، سپس حدود 3-4 قاشق غذاخوری روغن ته دیگ بریزید، پس از داغ شدن روغن، یک لایه نان لواش ته قابلمه قرار دهید.

نان را در کف کاسه قرار دهیدنان را در کف کاسه قرار دهید

13. نصف مقدار برنج را در ظرف بریزید و کمی ادویه پلو روی برنج بپاشید.

پلو تند روی برنجپلو تند روی برنج

14. سپس سس را روی برنج می ریزیم و بقیه برنج را در قابلمه می ریزیم و کمی پودر زعفران روی برنج می پاشیم.

پودر زعفران روی برنجپودر زعفران روی برنج

15. در قابلمه را با درب ببندید و حرارت را کم کنید تا برنج پخته شود.

16. بعد از حدود 45 دقیقه تا یک ساعت استانبول با مرغ آماده است.

17. غذا را در بشقاب بگذارید و با انواع مخلفات شور و ترش مانند ترشی بامیه، سالاد شیراز یا ماست و سبزی سرو کنید.

استانبول با مرغاستانبول با مرغ

نکات مهم و اساسی در تهیه استانبول با مرغ

  • بهتر است از تابه تفلون و شعله پخش کن برای آماده کردن برنج استفاده کنید تا ته برنج طلایی شود و به راحتی جدا شود.
  • استفاده از دارچین، زیره و زعفران عطر و طعم خوبی به استانبول می دهد
  • در استانبولی با مرغ می توانید به جای هویج رنده شده از سیب زمینی نگی استفاده کنید و بعد از نیم پز شدن مرغ به آن اضافه کنید و یا سیب زمینی ها را سرخ کنید و در حین کشیدن برنج کنار بگذارید.
  • در استانبول با مرغ، اگر از گوجه فرنگی استفاده کنید، پلو خوشمزه تر می شود. اما توصیه ما به شما این است که از مخلوط گوجه فرنگی رب و رنده شده استفاده کنید. این ترکیب باعث خوش رنگ شدن غذا می شود. فقط دقت کنید رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ بهتری بگیرد.
  • اگر می خواهید استانبول شما طعم ترش داشته باشد، می توانید کمی آب پرتقال یا آب لیموی تازه به سس مرغ اضافه کنید.
  • استفاده از برنج ایرانی مرغوب قطعا طعم بهتری به غذا می دهد.

خلاصه

برنج غذای اصلی یک سوم جمعیت جهان است. صدها غذای مختلف برنج در آشپزخانه های هر قاره و همچنین در کشورهایی مانند چین، ایتالیا، مکزیک و لبنان تهیه می شود. برنج به چند دلیل غذای کامل و مطلوبی است: تهیه و نگهداری آن آسان است، زود پخته می شود، مقوی، آسان هضم و خوشمزه است و تنوع غذاهای آن فراوان است.

در این مطلب طرز تهیه مرغ استانبولی با هویج و لوبیا سبز را یاد گرفتید. شما می توانید بسته به ذائقه خود از هر نوع شلغمی که دوست دارید در سس این غذا استفاده کنید و تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا