طرز تهیه سیر سیاه در خانه با خشککن، زودپز، فر، پلوپز و بخاری
سیر سیاه سالهاست که وجود دارد قرن هاست که از آن برای طعم، اهداف دارویی سنتی و در غذاهای مختلف آسیایی استفاده می شود.. در واقع همان چیزی است سیر معمولی که هفته ها یا حتی ماه ها تخمیر شده است، بسیار نرم و لذیذ و در عین حال بسیار شیرین است. سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است و فواید بسیاری برای سلامتی مانند تنظیم قند خون، کاهش خطر بیماری قلبی، کمک به سلامت مغز و شاید حتی داشتن خواص ضد سرطانی دارد.
سیر سیاه را می توان هم در غذاهای شیرین و هم در غذاهای شور استفاده کرد و به تنهایی طعم بسیار لذیذی دارد. جالب است بدانید که سیر سیاه را می توان به راحتی در منزل تهیه کرد و امروز در سایت مجله بهترینها طرز تهیه سیر سیاه در خانه را به شما آموزش می دهیم.
بیشتر بخوانید: بهترین راه برای مصرف سیر خام و پخته چیست؟
طرز تهیه سیر سیاه
اولین نکته برای تهیه سیر سیاه این است که بدانید فرآیند تبدیل سیر به سیر سیاه را واکنش میلارد می نامند که عامل آن است. طعم متمایز غذاهایی که با حرارت قهوه ای می شوند. برای عادت کردن به این واکنش و بودن قوام و چسبندگی سیر سیاه نیاز به تنظیم دما و رطوبت دارد.
نکته دوم این است که سیر سیاه را ترجیحاً در فضای باز بمالید، زیرا بوی بسیار شدید سیر، بینی شما را اذیت می کند و حداقل بدانید که تا پایان فرآیند سیر سیاه، بوی تند سیر در هوا باقی می ماند. .
نکته آخر این است که برای تهیه سیر سیاه از حبه های سیر تمیز، تازه و مرغوب همراه با پوست استفاده کنید و البته می توانید به جای حبه های سیر از حبه های سیر کامل همراه با پوست استفاده کنید.
طرز تهیه سیر سیاه با پلوپز (روش پیشنهادی)
در صورت امکان، پلوپز را در باغ یا بالکن خود بگذارید سیر هنگام پخت عطر بسیار قوی آزاد می کند. سیرهای خشک را در پلوپز بریزید تا بین آنها فاصله باشد. سپس روی آن را بپوشانید و به مدت 2 هفته بدون باز کردن درب آن را “گرم نگه دارید”. بعد از دو هفته سیر را چک کنید. باید نرم، تخمیر شده و سیاه باشد. در غیر این صورت ۱ تا ۴ هفته دیگر با همین تنظیمات به پخت ادامه دهید و هر هفته چک کنید. البته این نکته را بدانید که در ابتدای کار سیر سفت می شود و ممکن است فکر کنید که خراب شده است، اما نگران نباشید. این مرحله موقتی است و سیر سیاه ریز دریافت خواهید کرد.
انگشت خود را محکم روی یک حبه سیر فشار دهید تا نرم شود. وقتی احساس کردید سیر نرم می شود، یک حبه را از پلوپز بیرون بیاورید و آن را در دهان بگذارید تا بیشتر بررسی شود. سیر سیاه را باید مانند خرما یا انجیر خشک کرد. باید اسفنجی، نرم و لاستیکی باشد. سیر سیاه را می توانید تا سه ماه نگهداری کنید.
طرز تهیه سیر سیاه با بخاری
اگر مطمئن هستید که دمای بخاری بین 60 تا 90 درجه سانتیگراد است، سیر را در فویل بپیچید و در سینی قرار دهید و سپس سینی را روی بخاری قرار دهید. اما باید به شما بگوییم که معمولا استفاده از بخاری نتیجه خوبی در تهیه سیر سیاه نمی دهد.
طرز تهیه سیر سیاه با استفاده از خشک شده
سیر را با چند لایه نازک فویل یا هر ظرفی که درب آن مقاوم در برابر حرارت است بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود و از خشک شدن آن جلوگیری شود، سپس آن را در فر قرار دهید. دما را روی 130 درجه فارنهایت یا حدود 55 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و سیر سیاه را سه هفته بگذارید تا آماده شود.
طرز تهیه سیر سیاه با زودپز
ابتدا باید مطمئن شوید که زودپز سیستم ایمنی مناسبی دارد و قفل درب و سیستم فشارشکن به خوبی کار می کنند. سیرها را در ظرف مناسبی داخل زودپز بریزید و روی آن را با فویل آلومینیومی یا پارچه کمی ضخیم بپوشانید و سپس درب آن را ببندید. زودپز را طوری تنظیم کنید که گرم بماند و دو هفته صبر کنید تا سیر سیاه آماده شود.
طرز تهیه سیر سیاه در فر
اگر می توانید دو تا سه هفته در فر را باز بگذارید و دمای آن را بین 60 تا 90 درجه سانتیگراد قرار دهید، سیرها را در سینی فر قرار دهید و در فر بگذارید. اما مانند روش بخاری ممکن است نتیجه خوبی نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیر ترشی به 3 روش معروف
چه روش دیگری برای تهیه سیر سیاه می شناسید که به ما بگویید؟
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در پایان این مقاله با ما و کاربران محترم وبسایت مجله بهترینها در میان بگذارید.