طرز تهیه چای به خانگی به سه روش آسان و کاربردی
چای یک نوشیدنی محبوب در بین ایرانیان است و در انواع مختلفی تهیه می شود. از چای ترش گرفته تا چای سبز و چای کوهی. در این میان چای بیه در واقع نوعی چای معطر و متمایز است که به آرامش اعصاب کمک می کند و برای کاهش استرس، خواب بهتر، آرامش روحی و روانی و کاهش تنش های عصبی مفید است. طرز تهیه چای را در این مقاله با ما همراه باشید.
طرز تهیه چای خشک
مرحله 1: آماده شدن برای
لوبیاها را خوب بشویید و خشک کنید. آن ها را از وسط نصف می کنیم و دانه ها را جدا می کنیم و با رنده درشت رنده می کنیم.
توجه: هرگز دانه ها را دور نریزید؛ زیرا می توانید با آنها نوشیدنی مناسب برای گلودرد تهیه کنید. قطعات را با رنده درشت رنده کنید.
مرحله دوم: خشک کردن
چغندرهای رنده شده را در یک سینی بزرگ بچینید و آن را کاملا پهن کنید. سینی را به مدت سه روز در آفتاب یا روی بخاری قرار دهید و در این مدت هر از چند گاهی تکه های سینی را برگردانید تا کاملا خشک شوند. برش خشک این نباید آنقدر که با فشار دستی می شکنند و فرو می ریزند.
مرحله سوم: تفت دادن
یک ماهیتابه بزرگ را گرم کنید تا داغ شود. سپس مقداری لوبیا خشک را در تابه بریزید و سرخ کنید. در این مدت باید تکه های فلفل را مدام جابجا کنید تا نسوزند. تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ دانه ها کمی تغییر کند. مراقب باشید کوچکترها سریع می سوزند و باید مدام هم بزنید. دود کمی از این کار اشکالی ندارد و حتی به رنگارنگ شدن چای کمک می کند، پس از کمی دود نترسید.
بعد از 10 تا 15 دقیقه ظرف را از روی حرارت بردارید و تکه های چغندر را در سینی پهن کنید تا کاملا خنک شوند.
توجه: برای نگهداری چای، آن را در ظرف شیشه ای و داخل کمد نگهداری کنید.
مرحله 4: چای را آماده کنید
دم کردن خشک شبیه دم کردن چای سیاه است. برای هر نفر یک قاشق غذاخوری رازیانه خشک را در قوری ریخته و آب جوش اضافه کنید. سپس قوری را روی کتری بخار قرار دهید و 20 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. چای به تنهایی کمی شیرین است. اما در صورت تمایل می توانید در حین نوشیدن چای مقداری شکر یا شیرینی به آن اضافه کنید.
طرز تهیه چای در فر
ابتدا پاها:
یکی از ساده ترین راه های تهیه چای خشک کردن آن در فر است. در این روش نیازی نیست که زنجبیل خرد شده را به مدت چند روز در معرض آفتاب قرار دهید و می توانید در چند ساعت چای را تهیه کنید. برای شروع، باید چغندرها را بشویید و رنده کنید. سپس در سینی فر پخش می کنیم و چند دقیقه داخل فر می گذاریم. در این مدت باید دمای فر را روی دمای پایین قرار دهید و مرتب تابه ها را بچرخانید تا نسوزند.
مرحله ۲:
بعد از خشک شدن کامل تکه های چغندر سینی را از فر خارج کرده و چغندرها را در تابه می چینیم و با حرارت ملایم تفت می دهیم. وقتی تیره شدند، آماده هستند. می توانید شعله گاز را خاموش کنید، چای درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه چای تازه
مرحله 1: ل
در مرحله اول طرز تهیه چای با کلم تازه، باید کلم را بشویید و از وسط نصف کنید. سپس با استفاده از چاقو آن را به قطعات کوچک برش دهید یا رنده کنید و در قوری بگذارید.
مرحله دوم: مواد دیگر را به قوری اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه چای با سبزی تازه، باید دانه های هل را با نوک چاقو خرد کرده و در قوری بریزید. سپس چوب دارچین، گلاب و زعفران تخمیر شده را به تکه ها اضافه کنید.
مرحله 3: چای را آماده کنید
پس از ریختن تمام مواد داخل قوری، قوری را با آب جوش پر کرده و روی بخار کتری قرار دهید تا به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. در نهایت می توانید چای را در فنجان بریزید و با مقداری لیمو خشک یا گلاب میل کنید.
نکات نهایی برای تهیه چای
- در طرز تهیه چای خشک، تکه های رنده شده باید با فاصله از یکدیگر قرار گیرند تا کاملا در هوا خشک شوند.
- اگر به نور آفتاب دسترسی ندارید، می توانید تکه های رنده شده را روی یک پارچه چای تمیز قرار دهید و بگذارید در هوا خشک شوند.
- برای بهتر شدن چای می توانید مقداری زعفران دم کرده به چای اضافه کنید.
- افزودن مقداری آب لیموی تازه به چای طعم بی نظیری به آن می دهد.
- یکی از مهم ترین خواص چای درمان بی خوابی است اگر از بی خوابی رنج می برید، می توانید این چای را قبل از خواب بنوشید.
- نگران نباشید اگر چای خشک هنگام برشته شدن کمی دود می کند، این کار باعث خوش رنگ شدن چای می شود. فقط مراقب باشید رنده نسوزد و آسیب نبیند.
- برای اینکه چای خانگی خود را خوشمزه کنید، می توانید در حین تهیه چای، مقداری هل و دارچین به آن اضافه کنید.
- اگر در منطقه ای با آب و هوای سخت زندگی می کنید، بهتر است از قرار گرفتن کک ها در معرض هوا خودداری کنید. زیرا باعث ایجاد کپک می شود. در این صورت می توانید چای را روی اجاق گاز یا فر درست کنید.
- اطلاعات دقیقی در مورد مضرات چای وجود ندارد، اما سعی کنید از این دمنوش در حد اعتدال استفاده کنید و یکی دو ساعت بعد از غذا آن را بنوشید.