طرز تهیه کله پاچه خوشمزه و خانگی
مجله بهترینها سرویس آشپزی کلم باچی یک غذای اصیل ایرانی پر از چربی و انرژی است که با پختن سر و پا و دست گوسفند تهیه می شود. این غذا بسیار خوشمزه است و به دلیل داشتن چربی بسیار محبوب است چگونه فضولات آنها را تمیز کنیم پختن آن نقش زیادی در طعم آن دارد. اگر شما نیز نگران اضافه وزن خود هستید، شاید با دانستن مقدار آن کالری چربی بتوانید آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از خوردن این غذای خوشمزه لذت ببرید!
به خاطر داشته باشید که نباید تمام قسمت های کله پاچه را بخورید. حقیقت این است که قسمت هایی که می توان پخت و خورد، گوشت معده، زبان، مغز، گوش و گوشت صورت است. در این مقاله تمام نکات لازم برای تمیز کردن ضایعات و بهترین روش پخت آن را در اختیار شما قرار می دهیم.
طرز تهیه قلوه
مواد مورد نیاز برای تهیه ضایعات برای 4 نفر تهیه شده است و زمان پخت تقریباً 4 ساعت می باشد.
مواد لازم | |
سر به پاشنه | 1 دست |
پیاز متوسط | 5 عدد |
نخود فرنگی | 100 گرم |
زردچوبه | 1.5 قاشق چایخوری |
سیر | 4 تا 5 قرص |
فلفل سفید و پودر دارچین | به اندازه لازم |
نمک | به اندازه لازم |
دستور پخت:
1. اولین قدم دود کردن زباله است. حتی اگر باقیمانده از نظر ظاهری تمیز به نظر برسد و تمام موها برداشته شده باشد، باز هم حاوی مقداری موهای ظریف است که باید با سوزاندن از بین بروند. از طرفی سیگار در طعم این غذا نقش زیادی دارد و آن را لذیذتر می کند. برای این منظور می توانید از کپسول های کوچک فشار قوی استفاده کنید یا در صورت عدم دسترسی، کله پاچه را روی اجاق گاز دود کنید تا پوست آن قهوه ای شود.
2. برای داشتن آبگوشت شفاف و تمیز، پس از دود کردن قلوه، آب را در قابلمه ای بریزید که به اندازه ای بزرگ باشد که قلوه ها را نگه دارد، سپس قلوه ها را در آن قرار دهید تا آب آنها را کاملاً بپوشاند.
3. بگذارید ضایعات به مدت 5 دقیقه در آب بماند. پس از آن با دست خوب بشویید تا سیاهی آن برطرف شود. بهتر است آن را دو بار بشویید تا خوب تمیز شود.
4. سر را از سمت زبان با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا به دو نیم شود.
5. کل بینی را ببرید، شیار کنار آن را بشکنید و آن را تمیز کنید تا رگ های خونی کاملاً شسته شوند.
6. دندان ها و زبان خود را با یک مسواک یا یک برس سفت مسواک بزنید.
7. در یک قابلمه بزرگ که بتوان ضایعات را در خود جای داد، به اندازه ای آب بریزید که روی ضایعات را بپوشاند و آب را بجوشانید.
8. ران مرغ را در آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه بجوشد. وقتی کف به جوش آمد، کف روی آب جمع می شود، کف را از آب جدا کنید.
9. پیاز را پوست بگیرید و بشویید و خرد کنید و سیر را پوست بگیرید و خرد کنید.
10. نخود را 3 تا 4 ساعت خیس کنید تا تورم آن برطرف شود.
11. در ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر و نخود را کمی خیس کرده تفت دهید. (نیازی به سرخ کردنش نیست فقط کباب کنید)
12. سپس زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد تا زردچوبه رنگ شود. این مرحله به این دلیل است که زردچوبه با تفت دادن رنگارنگ تر می شود.
13. پیاز، سیر، نخود و ادویه های تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید.
14. حرارت را کم کنید و بگذارید تا انتها بپزد و در طول پخت چندین بار آن را بچرخانید تا همه قسمت ها کاملا بپزند.
15. وقتی کله پاچه تقریباً پخته شد، نمک را اضافه کنید. زمان مناسب برای نمک زدن یک ساعت قبل از پایان پخت است، زیرا اگر در ابتدا نمک را به قابلمه اضافه کنید، پختن باقیمانده آن به تاخیر می افتد و اگر در پایان پخت اضافه شود، نمک اضافه می شود. ناپدید می شوند. خورده نمی شود و بی مزه می شود.
16. 4 تا 5 ساعت طول می کشد تا ران مرغ کاملا بپزد.
17. پس از پخته شدن کامل باقیمانده ها، روغن را از آنها جدا کنید و در ماهیتابه قرار دهید و کمی دارچین به آن اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا دارچین کاملا حل شود. می توانید از این سس آماده شده روی آبگوشت و باقیمانده غذا استفاده کنید تا طعم بی نظیری به آن ببخشید.
18. آبگوشت را در ظرفی ریخته و ضایعات آن را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری سس روی آن بریزید.
نکات اضافی برای ضایعات پخت و پز
- می توانید ضایعات او را همانطور که هست در ظرف بریزید یا گوشت را بیرون بیاورید و در ظرف بگذارید.
- استفاده از نخود برای تهیه کله پاچه اختیاری است. اما توصیه می شود برای تهیه این غذای خوشمزه از نخود استفاده کنید. زیرا استفاده از نخود آبگوشت را خوشمزه تر می کند. علاوه بر این، استفاده از نخود فرنگی بوی روده را از بین می برد. بنابراین این راز خوشمزه بودن خماری ها شناخته می شود.
- در صورت تمایل می توانید در پایان پخت لیمو عمانی را نیز به آن اضافه کنید.
- هنگام خرید سر باید از تازه بودن آن اطمینان حاصل کنید نه سر بز و گوسفند.
- افزودن فلفل سفید این غذا را داغ تر می کند.
راز تره خوشمزه
در متن مقاله شما را با توصیه های مرتبط با لذت قربانی آشنا کرده ایم. اما در این قسمت این نکات را با هم مرور می کنیم:
- یکی از نکات اساسی برای خوش طعم کردن تره، دود کردن یا بریان کردن آن است. بنابراین، حتی اگر کلم خریداری شده قرمز باشد، در صورت امکان، قبل از پختن دوباره آن را کمی قهوه ای کنید.
- در پخت این غذای خوشمزه حتما از نخود استفاده کنید تا خرطومی خوشمزه شود. همانطور که گفته شد نخود فرنگی علاوه بر اینکه کله پاچه را خوشمزه می کند، بوی نامطبوع خود را نیز از بین می برد.
- یکی دیگر از رازهای طعم لذیذ کلم پاچا اضافه کردن ادویه های معطر مانند زردچوبه و دارچین و برگ های معطر آن به آب جوش و فنجان بعد از برداشتن کف آن است.
حرف آخر
امیدواریم بتوانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید و از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. نکته مهم دیگری که باید بدانید این است بعد از خماری چه بخوریم؟ که در مقاله ای جداگانه به آن پرداختیم. اگر مغز شما باقی مانده است، می توانید با آن یک ساندویچ مغز درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید!
اگر شما هم به سیرابی علاقه مند هستید، توصیه می کنیم مقالات حذف سیرابی را مطالعه کنید. به نظر شما در تهیه مخلفات برای خوش طعم شدن چه نکاتی را می توان در نظر گرفت؟ نظرات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.